Huvilan julkisivun historian kerroksia

Kun huvila yli kolme vuotta sitten siirtyi Hyötykasviyhdistyksen omistukseen tapahtui nopeasti monia näkyviä parannuksia. Huvila siivottiin, hormit kunnostettiin, korvausilmaventtiilit avattiin, seiniä maalattiin ja paperoitiin, saatiin huonekaluja ja muuta tarpeellista. Keittiön portaat uusittiin, ja kellarin ovi tiivistettiin. Kauan laiminlyöty rakennus palasi elämään.Sittemmin näkyvien parannusten tahti on hidastunut. Toki konservaattori on kunnostanut salin hyvin vanhan juuttikangaskaton,

Annalan huvilan kuulumisia 2020

Kohta kolme vuotta sitten Hyötykasviyhdistys teki rohkean ja kauaskantoisen päätöksen ostaa Helsingin kaupungilta tiettävästi kaupungin vanhimman puuhuvilan, Villa Annebergin, yhdistyksen toiminnan kannalta keskeiseltä paikalta, Helsingin Vanhasta-kaupungista. Huvila ostettiin osittain velaksi. Uhkana oli kaavamuutos, joka olisi sallinut puutarha-kulttuurille osoitetun huvilan myynnin yksityiseen käyttöön. Suurena apuna 100 000 euro:n ostohinnan kokoamisessa oli vuoden 2017 lopulla käynnistetty mesenaattikampanja, joka

Vuosi 2018

Huvilassa ja huvilalle tapahtui paljon vuonna 2018. Vuoden loppuun mennessä huvilan sisätilojen kaikki ovet, niiden karmit sekä suuri osa kaikista seinäpinnoista on kunnostettu. Myös uunit on otettu käyttöön.

Marraskuusta 2017 eteenpäin

Kun huvila siirtyi Hyötykasviyhdistykselle, sen käyttö, mutta myös kunnostus alkoivat välittömästi. Rakennukseen liittyviä asioita hoitamaan perustettiin rakennus- ja korjaustoimikunta.

Huvilan omistajat

Waseniusten suku omisti huvilan rakennukset aina toiseen maailmansotaan asti ja käytti päärakennusta huvilanaan aina vuoteen 1939. Silloin viimeinen lapsettomaksi jäänyt perillinen, Leonard, luopui huvilasta. Rakennukset siirtyivät Helsingin kaupungin omistukseen.

Huvila-alueen ja päärakennuksen historia

Kun Helsingistä 1800-luvun alussa tuli pääkaupunki, sinne johti kaksi vaatimatonta sisääntulotietä Läntinen ja Itäinen Viertotie. Tienvarsien kaunistamiseksi kaupungin päättäjät ryhtyivät vuokraamaan huvilapalstoja teiden varrelta kaupungin porvareille.

Tervetuloa Annalan huvilan rakennusblogiin!

Tässä Annalan huvilan nettisivujen osiossa rakennus- ja korjaustoimikunnan on tarkoitus julkaista huvilarakennuksen ylläpitoon, huoltoon, korjaamiseen ja restaurointiin liittyvää tietoa sekä eri tutkimusten tuloksia ja niistä syntyviä dokumentteja.